Toko, rally-toko ja perustottelevaisuus

Tokotiimi

Tokotiimi vastaa tokon (tottelevaisuuskoe) ja rally-tokon koulutukseen ja kilpailuihin sekä perustottelevaisuuskoulutukseen liittyvistä asioista yhdistyksessä. Tiimi tekee esityksiä toko/peto-asioissa johtokunnalle. Tiimiin nimetään muutama henkilö aina syyskokouksessa, mutta tiimin toiminta, kokoukset ja muu suunnittelu ja toteutus on avointa kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kokouksista ilmoitetaan tokotiimin omassa Facebook-ryhmässä. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Tiimin nimetyt henkilöt löydät kohdasta Yhteystiedot.

Toko

Tottelevaisuuskoulutuksen tarkoituksena on opettaa koiralle miellyttävää ja hallittua käyttäytymistä sekä koiran ohjaajalle oikeaa ja asiallista koiran käsittelytaitoa. Kokeissa testataan koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä sekä koiran koulutuksen tasoa neljässä eri luokassa.

Koemuoto on avoin kaikille roduille sekä sekarotuisille koirille, edellytyksenä on tunnistusmerkintä ja asianmukaiset rokotukset sekä vähintään 10 kk ikä (erikoisvoittajaluokkaan vähintään 15 kk ikä).

Vaasan Agilityseurassa tokoa treenataan pääasiassa omatoimisesti, mutta myös kurssimuotoisia koulutuksia järjestetään. Seuraa nettisivujen ilmoittelua ja esitä toiveita tokokoulutuksista tokotiimille!

Lisätietoa verkossa:
Lisää tokosta Suomen Kennelliiton sivuilla
Säännöt ja koeohjeet Virkussa

Rally-toko

Rally-tokossa yhdistetään tokosta, agilitystä ja koiratanssista tuttuja osasia. Pääpaino on ohjaajan ja koiran iloisessa yhteistyössä.

Rally-tokokilpailuissa on neljä tasoluokkaa, joista alokasluokka suoritetaan hihnassa ja avoin-, voittaja- sekä mestariluokka koira vapaana. Kilpailuissa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkylteistä. Kylttejä on radalla 10–20 kappaletta. Radan pituus ja liikkeiden vaativuus kasvaa luokasta toiseen siirryttäessä. Jokainen kilpailurata on erilainen tuomarin suunnittelema kokonaisuus. Kolmella hyväksytyllä suorituksella (väh. 70/100 p) koirakko siirtyy seuraavaan tasoluokkaan. Kehuminen on sallittua ja jopa toivottavaa koko suorituksen ajan!

Vaasan Agilityseurassa on tarjolla rally-tokokoulutusta ryhmissä kaikissa luokissa. Seuraa nettisivujen ilmoittelua ja esitä toiveita rally-tokokoulutuksista tokotiimille!

Lisätietoa verkossa:
Lisää rally-tokosta Suomen Kennelliiton sivuilla
Säännöt ja kilpailuohjeet Virkussa
Rally-tokokyltit (Rally-tokoyhdistys ry)

Perustottelevaisuus

Pentujen ja aikuisten koirien perustottelevaisuuskoulutus järjestetään useimmiten 4-8 kerran kursseina. Seuraa nettisivujen ilmoittelua!

Kursseille ovat etusijalla jäsenet, joten ilmoittautuminen järjestetään yleensä siten, että jäsenet voivat ilmoittautua ensin ja ei-jäsenet sitten, jos vapaita paikkoja vielä jää.

Scroll to Top